BEER CAN CHICKEN
Kyckling är så gott både till vardags och fest! Här kommer ett av mina favorit recept på just detta fjäderfä!
Egentligen ska de göras på grillen, men det funkar minst lika bra i ugn! Det som är karakteristisk för en beer can chicken är att den blir så mör och mjäll att den nästan smälter i munnen.
Recept på min pippi på ölburk!
En kyckling (eller flera)
En öl (eller beroendes på hur många kycklingar det är, annars kanske kocken gillar bärs ;))
Kryddor efter smak. Du behöver göra en smörkryddblandning samt en omgång kryddor till ölen! Här kan du ta både färska och torkade. Jag brukar köra klassiska örter, vitlök, chili.
Smält smör och blanda i kryddor efter behag samt salt! Gnid in kycklingen ordentligt med blandningen, lätta på skinnet och stoppa in mellan skinn och kött.
Öppna ölen och drick ur halva och lägg ned kryddor. Trä på kycklingen på ölburken.
Ställ in i ugn ca 200 grader och låt den gå tills den är härligt gyllenbrun och köttet går lätt att ta av (kolla köttsaften att den är klar och inte rosablodig)
Kycklingen har nu ångats invändigt med den goda öl och kryddblandningen samt fått en läckert smakrikt krispigt skal tack vara smörkryddblandningen.
Tranchera och servera med valfritt tillbehör! Ris, pommes, grönsallad, thai sås samt en hemmagjord varm örtagårdssås är gott till! (Det blev det på vår mixtallrik)
Smaklig spis!