CITRONKLADDKAKA
Igår bakade jag en otroligt fräsch kladdkaka med smak av citron. Till detta serverade jag vaniljglass och lättvispad grädde. Nästa gång måste jag göra en lakritssås till! Kan tänka mig att det blir en fin kombo.
CITRONKLADDKAKA
Detta behöver du:
150 g smör
1 st citron
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält först smöret och låt svalna. Tvätta citronen helst med diskmedel för att få bort ev. besprutningmedel. (viktigt när man använder skal i matlagning). Riv citronskal och pressa ur saften.
Vispa ägg och strösocker pösigt och tillsätt därefter vaniljsocker, citronsaft samt skal och fortsätt att vispa.
Tillsist tillsätter du vetemjöl och det smälta smöret försiktigt med vispen. Häll upp i en smörad form, vips in i ugnen i 35 min i 150 °C.
Ta ut kakan och låt svalna, pudra över florsocker och servera! Nomnom!