TOMATSALSA (Vampyrblod – Halloweentema)
Här kommer fredagens meny med Halloween, spöktema.
# Dead kichen walking (Gjorde två beer can chicken recept & inspiration finnes HÄR! & HÄR!)
# Mögliga myrägg (Ris som är kokt i grön karamellfärg)
# Vampyrblod (Egen tomatsalsa)
# Monsterspya (Ärt/vitlökscremé)
# Rutten sallad (sallad)
# Lersås (Gräddig sås med spad från den späckade ugnsgrillade kycklingen & rödvin)
Dessert
#Earthquake itsy bitsy spider cake (mudcake) Gudomligt god tillsammans med glass & jordgubbar!
Här kommer recepten på min tomatsalsa aka vampyrblod.
Tomatsalsa (vampyrblod)
Du behöver
2 askar cocktailtomater
1 solovitlök
Färsk basilika
Sirap
Citron
Salt & peppar.
Gör så här
Börja med att låta cocktailtomaterna tillsammans med lite vatten koka upp så blir det lättare att mixa dem, riv ned vitlöken, tillsätt sirap, citron och salt och peppar efter eget tycke och smak. Hacka basilikan grovt och rör ned! Låt reduceras och koka ihop.
Jag serverade denna till Beer can chicken men kan med fördel serveras till andra kötträtter eller bara bres över en rostat bröd.
Nomnom!