ANDRA VECKAN & RÅGMJÖLSPITA
Första jobb/skolveckan avklarades galant! Skönt med äldre barn som man inte behöver slääääpa ur sängarna eller tvinga i… En bra start på A/W 14!
Igår gjorde jag en ny variant på pitabröd som fylldes med pulled pork, nyplockade smörstekta kantareller, fetaost och annat gott! Familjen tycker att detta bröd är mycket godare än det vanliga vita som man köper i affären! Det är så matigt och gott!
Här kommer min variant.
Anns rågmjölspita
Du behöver
8 dl vatten
1 pkt jäst (50g)
10 dl vetemjöl
10 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
sesamfrön efter tycke och smak
1 msk olivolja (Jag tog den smaksatta med vitlök från p&b, mer info om den här!)
Jag gjorde så här
Ljumma vattnet och blanda ihop med alla ingredienser, spar lite vetemjöl till utbakningen. Degen är färdig när den släpper kanten i degbunken.
Täck över med bakduk och låt jäsa i minst 30 minuter.
Tag upp på bakbord och dela i 24 bitar som du rullar och plattat ut till bröd.
Pensla med vatten och strö över sesamfrön.
Grädda i ca 6-8 min i 275 grader.
Jag serverade mina med min marinerade fläskkarré som gått i ca fem timmar i ugnen. Smörstekta kantareller från dagens skogshajk. Krispig sallad, gurka, majs, fetaost fick också plats!
Funkar även som hamburgerbröd ! Vi och sönerna tog dessa till kvällsfika och mumsade på ”Sloppy Joes” med pulled pork. Nomnom! Ett tips är att frysa in både pulled pork och pita så har man perfekt ”snabbmat” till kidsen efter skolan.