SAFFRANSBULLAR MED MANDELSMASSA, ROSTAD SESAMFRÖ & FLAGAD MANDEL
Här kommer ännu ett recept på supersmarrigga saffransbullar med mandelmassa & rostad sesamfrön och flagad mandel.
Recept
100 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1,5 tsk kardemumma
1 g saffran
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 ägg
12 dl -13 dl vetemjöl
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
200 g riven mandelmassa
Pensling och garnering
1 uppvispat ägg
rostad sesamfrö & flagad mandel
Gör så här
Ljumma mjölk och smör tills det är fingervarmt. Blanda mjölkblandningen med jäst, salt, saffran, socker och kardemumma. Tillsätt mjöl och låt gå i maskin ca 5 minuter. Degen ska vara lös! Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter. Tag upp på bakbord och knåda in lite till mjöl. Dela degen på två och kavla ut den ena degen. Bred på fyllningen som du redan har förberett och lägg ihop. Skär remsor som de sedan ”byxar” (skär en skåra så att det ser ut som en byxa), fläta och snurra ihop till snurror. Låt jäsa i ca 40 minuter. Pensla och strö över den rostade mandel/fröblandningen.
Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter i mitten av ugnen.
#Saffransbullar!
1