GRATINERAD HUMMER
Det är lördag och kanske vankas det lite gott i kväll? Har man som jag några ”överblivna” humrar i frysen är lyckan gjord!
Gratinerad hummer hur gott och enkelt är inte det så säg? Gjorde en ny variant än den jag brukar göra (med svamp i fyllningen). Denna gången ”bara ost och hummersmak och en touch av citron. Nomnom!
Fyllningen gör jag på en bottenredning (smör och mjöl) och häller därefter i grädde och riven ost. Konsistensen ska bli tjock som en stuvning. Smaka av med hummerfond, salt, peppar, citronskal och citronsaft efter eget tycke och smak. Låt småkoka ett tag så att ”mjölsmaken” försvinner. Tag av värmen.
Dela de kokta humrarna på mitten. Tag ur köttet och skär i bitar.
Lägg en sträng av stuvningen i skalet, fördela hummerköttet på och häll sedan på rikigt av stuvningen. Strö över ost och lägg på en timjankvist.
Gratinera humrarna i 250 grader i ca 10 minuter tills osten fått lite färg.
Servera med en god sallad, citron och t.ex. en miniostpaj (recept kommer imorgon) och den resterade av stuvningen.