SCHNITZEL DUBBELPANERAD
Här kommer en klassiker som är så god och passar likväl till vardags som till söndagsmiddag. Visste du att Schnitzel härstammar från Centraleuropa och finns i många olika former? En Wienerschnitzel är gjord på kalvkött. Kyckling eller kalkon är också bra schnitzelråvaror. Man kan fylla den med klassikern ost & skinka, eller någon orm av mjukost eller vad man vill! (tycker jag :) )
Dubbelpanerad Schnitzel
Skinkschnitzel av god svensk kvalité.
En hög ströbröd
En hög mjöl
Ett par uppvispade ägg
salt & peppar
Serveringstips
Gröna ärtor, stekt potatis, gräddsås (eller en skysås) och citron och naturligtvis kapris! Picklad rödlök är också gott till med krispigheten.
Gör så här
Banka schnitzlarna lätt mellan plast. Vänd först i mjöl som du blandat med salt & peppar, sedan i ägg och slutligen i ströbrödet. Stek i mycket smör i ett par minuter, passa så att inte ströbrödet bränns. Klart!
Enkel och rustik & god mat!
Sugen på mer schnitzel? HÄR hittar du en variant på ost & skinka (mina ungdomars favorit)
Och HÄR hittar du en variant med supersmarrig kapriscreme att servera till!