BANANKLADDKAKA
Här kommer en variant på en kladdkaka på bananer! Jag gjorde en chokladbanankladdkaka till yngsta dotras student tidigare i år som blev så nomnom! Så nu när det var dags att göra sig av med de mogna bananerna fortast möjligt så slängde jag ihop en UTAN choklad!
En liten banankladdkaka blond! :)
Som förra gången så gjorde jag en dubbel sats, vilket innebär en mycket längre gräddningstid. Nästan 1 timme får den gräddas, bara att hålla koll med en sticka så att den inte går igenom och blir välgräddad.
Banankladdkaka
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 mosade bananer
Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, socker, mosa bananerna och tillsätt och rör till en rätt så jämn smet.
Tillsätt mjölet och till sist det smälta smöret.
Häll i smörad och bröad form och skjuts in i ugnen 175°C i ca 50 minuter.
Sikta över florsocker och servera med grädde eller vaniljglass!
MUMS! Vill ni ha fler kladdkaketips så hittar ni dem HÄR!