HALLOWEEN 2015
Här kommer en bildkavalkad från vår halloween. Weee så kul vi hade det med typ världens äckligaste meny om man läste den och såg den! Haha! Men sjukt gott med ugnsbakad ödla och blod & glastårta.
Men godast och en ny favorit blev nog öronsoppan! Nomnom! Får ge er mer inspo och recept i senare inlägg!
Årets dukning gick under namnet graveyard. Torkade löv, spindelnät, skelettarmar fråb ÖoB, rostiga gamla kedjor och servetten bruten som en gravsten.
Meny
Blodbubbel/häxbubbel och variga plåster
Ugnsbakad ödla
Öronsoppa i bröd
Myrägg
Vampyrblod
Träsksås
Fingrar
Glas & blodtårta
Daggmaskar
Hundbajs
Vi startade minglet som vanligt på köksön med lite variga plåster och bubbel… Ni ser vad det är va?
Sötaste pumpan (dock förklädd han var ett skelett under, ett väldigt sött sådant) ♥
De ugnsbakade ödlorna var kycklingklubbor och kycklingbröst som fått marinera över natten i soya, sweet chilisås, salt, peppar och svart hushållsfärg! Sååååå nöjd med färgen! Smakade ju jättegott!
Jag tog förra årets masker, egentligen är de batman-masker från H&M home, men jag vände dessa uppochner och klippte bprt gummibandet. Skrev ut klisterlappar och satte dit. Enkel och rätt roligt förklaring på menyn :)
Klassiska fingrar som är hotdogs som man skårar och efter stekning sätter dit ”naglar” i form av flagad mandel.
Vampyrblodet är mixad tomatkross med chili, vitlök och salt och peppar.
Öronsoppa! En gudomlig champinjonsoppa som serverades i nybakta småfrallor med fiberhavregryn! Recept kommer i veckan!
Icke att förglömma de skivade & picklade ormarna! Eller det kanske var inlagd gurka?
Maken var ett väsen och jag en förklädd Hexenbiest – tomte! (Ni kollar väl på Grimm!?) Dock hade jag inte masken på mig här :) Och mina fina fransiga ärmar på klänningen hade jag stoppad undan så att det gick lättare att laga mat!
Två av de mina! <3
Toaselfie med min förstfödda dotter (26 i dec) och hennes förstfödde son <3
Jag gjorde en blod & glastårta! Röda anslag och mer som en cupcake i smak med cotton cheese inuti och dekorerades med ”glas” som jag gjorde på b.l.a glykossirap. Dotra hjälpte till att stänka blod & posera med den :)
Var ut en sväng i trädgården också, tur man har hund!
OCH daggmaskar ;) Dessa gjorde jag av pepsicola och gelatin. Effektfullt att lägga allt på en skärbräda med hundbajspåse, löv och sticka in några maskar i ett äpple.Vi hann med att spöka lite för utvalda ”offer” också, man lever liksom bara en gång… Sedan spelade vi ”Bean Boozled”. Har ni testat det? Jag kan avslöja att man ska äta något när man spelar! ;)