MARÄNGTÅRTA MED FRUKT I FLÄDERBLOMSGELÉ -Farsdags meny dessert
Här kommer den avslutande ”rätten” i min farsdagsmeny!
Marängtårta med frukt i fläderblomsgelé
Låter det krångligt? Inte alls! Det ända hemmagjorda i denna tårta är jordgubbssylten och fläderblomssaften, och det går att köpa! ;)
Chokladtårtbotten
Marängbotten
Grädde
Jordgubbssylt
valfria frukter och bär, jag använde banan, gul och grön kiwi, hallon och passionfrukt
3 gelatinblad
2 dl fläderblomssaft
Börja med en chokladbotten, bred på jordgubbssylt sedan grädde fortsätt med maräng, jordgubbssylt och grädde, varva och avsluta med chokladbotten och spackla hela tårtan. Spritsa kanterna och gör rosor. Ställ in i kylen medan du skär upp frukt och förbereder fläderblomsgelén.
Tag gelatinbladen och lägg i blöt i ca 10 minuter, Värm på saften, dra av från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen. Låt svalna tills det blir trögflytande.
Tag fram tårtan och lägg på frukt och bär! Hallonen i en hög! När du är nöjd så skedar du över gelén och låter stelna i kylen innan servering.
Så mumsig med choklad och seg maräng som möter jordgubbe, fluffig grädde och alla frukter och bär. Nomnom!
2 Comments
Eva
WOW!! Ser både vacker och mumsig ut. Ha’ en trevlig helg :)
admin
Tack snälla Eva! Trevlig helg till dig med! :)