.RECEPT & MAT,  kött

MUSTIG HÖSTGRYTA

Burr! Kallt idag men varmt och skönt inne. Brasan sprakar och på spisen puttrar en värmande gryta som ska värma familjen när vi alla samlas runt middagsbordet.

Idag fick det bli en variant på denna som jag gjorde.

Som vanligt ett recept från höften men jag ska försöka att inpirera er till denna mustiga höstgryta.

Anns mustig köttgryta
Grytbitar, närodlat såklart
3 sorters lök: gul, purjo & vit.
Kryddor: spiskummin (favorit), kryddnejlika, curry, paprika, salt, peppar
Krossade tomater med chili
Morötter
Vitkål
Bacon

Börja med att klicka i en stor klick smör i en panna, tillsätt curry, spiskummin, nejlika och paprika och låt fräsa en stund (det är nu smakerna frigörs). Tillsätt de skurna löksorterna, låt fräsa en stund och tillsätt sedan köttbitarna, jag brukar dela om de är för stora.

När köttet är brynt häll i tomatkrossen och vatten så att det täcker, låt nu allt stå och puttra helst i två timmar så att köttet faller itu när man skär i det.
När det är ca 20 minuter kvar till mat koka riset och tillsätt vitkål och morot i grytan.
Stek baconen krispiga.
150917_30 150917_31 150917_32 150917_33
Vid servering. En stor härlig hög men ris sedan en rejäl skopa av den mustiga grytan och till sist toppa med baconen som skurits i bitar.
Ät & njut!
150917_34 150917_35 150917_36

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *