MANDELKASTANJER/MOZARTKULOR
Det är fredag och det småspringer mot jul! Kanske dags att börja göra lite julgodis? Själv så brukar jag göra godis sista helgen eller kvällarna strax innan jul!
Detta recept jag ska dela med mig av i dag är given sedan min äldsta dotter föddes! (det är i år 26 år sedan) Har t o m receptet kvar! Ren och skär härlig nostalgi och denna är barnens favorit!
Jag utesluter alltid konjaken när jag tillverkar dessa. Och istället för att linda madelmassan runt nougaten så blandar jag ihop allt till en smet!
Mandelkastanjer/Mozartkulor
(Jag gör alltid dubbelt recept)
400 g mandelmassa
200 g nougat
100 g rumstempererat smör
Smält blockchoklad att doppa kulorna i.
Riv eller finfördela mandelmassa och nougaten ner i en bunke. Tillsätt de mjuka smöret och rör till en jämn deg.
Låt vila i kylen ett par timmar.
Tag ur kylen och rulla små kulor. Ställ dessa i kylen igen.
Smält chokladen, jag brukar mikra den en kort stund och sedan röra tills all choklad är smält. Tänk på att inte köra den för länge då skär den sig. Vill du hellre köra chokladen över vattenbad funkar detta finfint med.
Tag fram kulorna och doppa i chokladen, om du vill dekorera gör det genast.
Förvaras i kylen. Garanterat försvinnande goda! Ett måste v a r j e jul hos oss!
Mozartkulor trad. sedan 1989 ♥
Vilka traditioner när det gäller julgodis har du?