SAFFRANSMUMS
Här kommer en trevlig variant på mockarutan eller kanske mer känd som kärleksmums (vad säger ni?)
300 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
9 ½ dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
½ g saffran, 1 kuvert
3 dl mjölk
Glasyr
65 g smör
½ dl varmt vatten
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Lös saffranet i mjölken och blanda ner. Vispa till en slät smet. Häll upp i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna.
Glasyr
Smält smöret och rör i vattnet. Låt svalna. Rör sedan i florsocker och vaniljsocker. Vispa tills allt blandats till en slät glasyr.
Bred ut glasyren jämnt över kakan. Strö på kokos och låt det stelna.