PICKNICKBOG BOWL & LÅGTEMPERERAD PICKNICKBOG
OK
Jag är väl ingen direkt trendnisse men detta med ”bowl” som dyker upp i de sociala medierna och i tidskrifterna hur nytt är det? Jag äter ofta min lunch i skål vilket innebär att jag är rätt inne ;)
Så, här kommer ett tips på min supersnabba lunchbowl med pasta och en krämig sås med rester från den möra picknickbog, champinjoner, skinka, ost och creme fraische. Piffa gärna upp ensemblen med några färgglada coctailtomater.
Ser kanske lite trist och ”grå” ut men både smakrik och en snabb lunchrätt på gårdagens rester!
Och hur såg det ut innan picknickbogen blev till restmat?
Lågtempererad picknickbog
Jag kör mina lågtempererade (125 grader) köttbitar i en lerkruka, ja ni vet den klassiska som först ska blötläggas. Denna blir så mör att den faller isär! Till skillnad från pulled/draget kött så ska den skivas upp.
Jag använde mig av en djupfryst bit picknickbog som jag gnider in med salt och peppar. Öser den ett par gånger.
Den får gå ca 4-5 timmar innan man tar ur den och låter den vila under folie medan man vispar ihop såsen på skyn som blir eftertillagning samt smakar av med salt, peppar och grädde. Red om det behövs.
Servera med ris (potatis är en klassiker) såsen, grönsaker och äppelmos. Mums!