MJUKGLASS, GLASSTRUTAR & CHOKLADSÅS
Hej hej Hallå!
Det är redan mitt-i-veckan och onsdag!
Detta måste vi fira med lite gott eller hur?
Fick i samarbete med COOLSTUFF testa en mjukglassmaskin! WOW! Hela familjen tyckte det låt såååå kul och spännande! Vi är ju lite nördar så teknik och roliga prylar i köket är alltid skoj!
Och vem vill liksom inte ha mjukglass?
Egna glasstrutar jag gjorde jag och det är jätteenkelt!!! Detta måste ni testa! Dock ska jag göra dem dubbelt så stora nästa gång!
Glasstrutar
12 st små eller 6 stora
1 ägg
½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 msk matolja
Starta ugnen på 200 g. Vispa samman ägg och socker pösigt, tillsätt sedan vetemjöl och olja.
Mät ut ca 10 cm i diameter med hjälp av en rund form och rita av på ett bakplåtspapper. Dessa blir små nätta strutar!
Smeta ut strutsmeten tunt i de uppritade cirkelformarna. Grädda i ca 4-5 minuter. Tag ut och rulla snabbt ihop till strutar.
Ställ dem i burkar medan de svalnar.
Jag valde att göra en egen variant av mjukglass (inte det receptet som följer med) Denna nedan svänger man bara ihop och ställer in i kylen så att den blir kall innan den används.
Mjukglass med vaniljsmak
2 ägg
1 ½ socker
2 ½ dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
Vispa ägg och socker pösigt. Häll upp i kastrull och tillsätt mjölken. Rör hela tiden tills den tjocknar, den får inte koka! Tag av plattan och rör ner grädde och vaniljsocker. Låt svalna och ställ kallt en stund.
Ta fram formen till mjukglassmaskinen som du förvarar i frysen (minst 8 timmar). Montera maskinen enligt anvisningarna, slå på maskinen och häll i glassmeten.
Låt gå i 15-30 minuter. Min glass gick i ca 30 minuter innan den var klar.
Och se där! Det gick bra, den blev mjuk. Dock måste jag nog modda receptet lite och få den att inte smälta så fort.
Men god blev det och glassmaskinen tappades ur snabbt.
Jag hade förberett en hel silverbricka med tillbehör. De hemmagjorda strutarna, strössel i olika smaker och former, grädde, krossad lakritsgodis och jordgubbar! Tips inför barnkalas eller en buffé! Verkligen uppskattat av familjen att göra sina egna strutar.
Och så vill jag tips om en superenkel och god chokladsås med chili! Gillar man inte chili så uteslut såklart.
Chokladsås
1 dl socker
1 dl kakao
1 dl mjölk
½ krm salt
1 knivsudd hackad chili
Koka precis upp kakao, mjölk och socker i kastrull under omrörning. Tillsätt den hackade chilin och låt sedan sjuda försiktigt i några minuter.
Se där så bra det blir när man gör rätt ;) Är du sugen på din egna glassmaskin så hittar du den här hos cool stuff! Helt klart värt om man gillar att pyssla och fixa lite hemmagjort! Och vilken rolig grej när man har kalas eller bufféer.
I samarbete med cool stuff.
Till imorgon mina bloggisar har jag förberett inte mindre än trois inlägg! Det är ju löningsvecka och det måste väl firas med en trerätters till helgen!!! Och det blir inget mindre än min nyårsmeny! Nomnom!
För redan i nästa helg startar vi upp mellomood med våra mellomackor! :)
1