PÅSKBAKELSE CHOKLAD, RABARBER & MARSIPAN
Här kommer ett smarrigt recept på en bakelse jag svängde ihop under påskhelgen. Var tvungen att göra lite plats i frysen och gjorde en rabarbersylt. Det dröjer inte länge förrän nya rabarber ska skördas och ta plats i frysen. Så här kommer ett tips!
Jag gjorde en chokladrulltårta som jag fyllde med den nykokta rabarbersylten. Spritsade med grädde täckte med ett marsipanlock och dekorerade med ägg. Dessa kan man såklart göra ÅRET RUNT om man bara byter ut eller skippar dekorationen.
Påskbakelse choklad, rabarber & marsipan
Rulltårta
3 ägg
1 1/2 dl socker
5 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll smeten i bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 250 grader, mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Vänd kakan på sockertäckt bakplåtspapper. För att underlätta borttagningen av pappret kan man lägga en fuktig kökshandduk på och dra av när allt är svalnat.
Fyllning
1 liter fryst rabarber
några nypor socker
Koka ihop rabarber och socker och låt svalna. Den kan med fördel vara lite hög i syran. Blir bra kombo till den söta marsipanen.
Bred sylten över hela rulltårtan. Rulla ihop. Förbered dekorationen.
Dekoration
vispad grädde
marsipan
godisägg eller annat valfritt godis.
Skär rulltårtan i rejäla bitar, jag tpg bort kanterna och skar i 6 delar.
Ställ i form, är de för hög klipp bort så att det går att spritsa grädde. Tag ur lock från marsipan. Jag valde en färdigkavlad vit marsipan (se foto). Skär ett kryss och öppna upp flikarna och montera på bakelsen. Lägg tre ägg i hålet. Voila! En rätt enkel och supersmarrig bakelse att bjuda på som dessert eller till helgfikat.
Gör nu denna bakelse i helgen! Ha en trevlig sådan! Själv blir det fullt ös och jobb på mitt andra jobb! ♥