.RECEPT & MAT,  bakning,  dessert

BLÅBÄRSKLADDKAKA

Har ni blåbär infrysta från förra året?

Det har jag så jag svängde ihop en smarrig måndags kladdis till mig & familjen!

Som vanligt superenkel att göra!

100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
ca 1 dl frysta blåbär

Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, citronsaft & skal till en jämn smet.
Tillsätt mjölet och till sist det smälta smöret.
Häll i smörad och bröad form och droppa i blåbären och skjuts in i ugnen 175°C i ca 20-25 minuter beroendes på hur kladdig kaka du vill ha. Jag körde min i 25 min.

160506_10 160506_12 BLÅBÄRSKLADDKAKA 160506_13 BLÅBÄRSKLADDKAKA

160506_15 BLÅBÄRSKLADDKAKA

160506_17

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *