RABARBERKLADDKAKA
Här ska ni få något riktig riktigt gott att göra till fika!
Receptet kommer från bästa Linda Andersson och jag lånade det rakt av så all cred till henne! HÄR kan ni läsa och kika på foton från mässan ”alla älskar hembakt” där hon medverkade :)
Rabarberkladdkaka
150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
ca 300 g rabarber
ca 2 msk strösocker
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform.
Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela dem på mitten
Strö socker över rabarberbitarna.
Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Jag gräddade i 25 minuter och den blev jättekladdig! Tror det var lite vajsing på min ugn dock!
Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.
Allra godas blev den när den var kylskåpskall och lite mer fast i konsistensen! Nomnom!