FLÄDERKLADDKAKA
Hej Fredag! Vilken underbar vecka det varit med sol och en massa glada blomstersugna kunder!
Det ska vi fira med något gott!
Är ju helt galen i fläder eftersom vi har så himla mycket i vår trädgård som jag tar vara på varje år. Det brukar bli fläderblomssaft och fläderblomsbubbel varje år, lagom klar till den sena semestern! Så gott! Saft brukar jag frysa in och spara och använda till diverse bak och desserter.
Och så kom jag på i denna kladdkakedjungel man lever i att en smaksatt med fläderblomssaft vore gott och trevligt att testa.
Så här har ni mitt egna recept på
Fläderkladdkaka
150 g smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 ägg
1½ dl fläderblomssaft
1 tsk vanilj
Sätt på ugnen 150 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop alla de andra ingredienserna och tillsätt smöret. Rör till en jämn smet och häll i en smörad och bröad springform.
Grädda i 35-40 minuter beroendes på hur kladdig du vill ha kakan. Jag gräddade min 40 minuter. Nästa gång kortar jag ner gräddningstiden till 35 för att få den lite kladdigare.
Låt svalna och pudra över florsocker.
Servera med vaniljglass, grädda och blåbär.
Så himla god med en tydlig flädersmak.
Hur man gör och inspiration till egen fläderblomssaft hittar ni HÄR, HÄR & HÄR!
Återkommer med ett smarrigt tips på vad du kan göra med den hemmadragna grisen…
4 Comments
Tobbe Lundberg
Låter fräscht och gott! :)
Antar att det är 1½ dl drickklar saft va?
Ann
Det är faktisk koncentrerad flädersaft och då baserar jag den på mitt egna recept som finns här på bloggen! Kan tänkas att den man köper är mer smakrik?!
Liselotte Eriksson
Detta var fantastiskt gott! En ny favorit! 36 min blev perfekt!
Ann
Liselotte, vad roligt! Visst är den god! :)