POTATISSOPPA
Här kommer ett tips på en enkel väldigt god rätt att servera som förrätt eller som egen rätt i sig.
Rätt oväntat att jag svängde ihop en potatissoppa som förätt åt våra ungdomar på deras avslutningsmiddag i torsdags.
Alla åt! :) Ett fint kvitto på att denna rätt är god och måste tillagas!
Potatissoppa med brödkrunch
ca 350 g kokt potatis (mjölig tog King Edward)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljontärningar
1 gul lök
1 solovitlök
1½ dl grädde
1½ dl mjölk
salt & peppar
smör & sesamolja att steka i
1 skiva fryst grovt bröd
1 tsk färsk rosmarin
Börja med att släng in en skiva grovt bröd i frysen.
Hetta upp en panna med smör och olja. Tillsätt grovhackad lök och vitlök. Dra ner värmen och låt sautera ett tag.
Tillsätt potatis i bitar låt bara gå en kort stund. Lägg över allt i en kastrull.
Tillsätt vatten, mjölk, grädde, buljongtärningar och låt småkoka i ca 10 minuter.
Mixa allt till en slät soppa, smaka av med salt & peppar.
Tag fram den frysta brödskivan, riv på grövsta på rivjärnet.
Finhacka rosmarinen stek brödsmulor och rosmarin frasigt i olja och smör.
Montera soppan i skålar, toppa med brödkrunchen.
Bone apetit!
Resterande rätter från skolavslutningsmiddagen kommer i senare inlägg. Även tips på hur man gör ostchips som vi åt till.