SMÖRGÅSKRASSE
Här kommer ett litet tips om något som är väldigt enkelt att odla och dessutom väldigt gott att ha på sin macka eller att ha i sallad eller såser. Jag pratar naturligtvis om smörgåskrasse! Denna klassiker som man odlade på bomull när man ar liten och fascinerades över frönas växtkraft.
Jag brukar odla då jag kommer på att göra det, så även i år av en slump faktiskt.
I min kruka som jag har ute på altanbordet planterade jag i år gräs och en rosenpelargon. Det såg lite tomt ut så jag sådde helt enkelt krasse för att fylla ut. Tipselips!
Vips på en vecka hade jag en vacker grön och fyllig kruka. Dessutom gör det inte ont att det går att äta också.
Enklaste anrättningen, rostat grovt bröd med några skivor prästost och sedan denna peppriga lite ruccolaliknande (i smak) smörgåskrassen.
Dessutom fina när den blir lång att lägga i sallader och dekorera maträtter med.