FRITERADE FYLLDA SQUASH/ZUCCHINIBLOMMOR
Hej Onsdag mitt i veckan har ni det göttigt dessa semestertider? Jag betar av sista dagarna och stämplar ut runt 15:30 på söndag! Woop! Ska bli galet skönt och framför allt roligt med semester för vi har ju bokat in lite äventyr!
Denna vecka kör vi på en nygammal challange jag och maken. Vi körde detta förrförra året veckan innan semester i strålande högsommarvärme och vi gör nu detta till en tradition! Återkommer när det är klart!
Är det skillnad på squash och zucchini? Nej det är samma växt men det förstnämnda är det engelska namnet och det sistnämnda det italienska. Courgette heter växten på franska.
Friterade fyllda Squash/Zucchiniblommor
12 st Squash/Zucchiniblommor
Frityrsmet
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 dl kallt vatten
Fyllning
100-150 g ricotta
100 g skinka, kokt och finhackad
1 st ägg, uppvispat
0,75 dl parmesan, färskriven
salt & svartpeppar
olja till fritering
Skölj zucchiniblommorna hastigt med kallt vatten och rensa inuti och kika så att det inte finns några insekter kvar. Lägg blommorna på en kökshandduk för att rinna av.
Gör frityrsmeten: Häll mjöl och salt till frityrsmeten i en bunke, tillsätt vattnet i omgångar och vispa tills smeten är jämn och klimpfri.
Gör fyllningen: Låt ricottan till fyllningen rinna av i en sil i några minuter och blanda den sedan med skinka, ägg, olja och parmesan i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Fyll blommorna med blandningen och vrid försiktigt ihop blomtopparna för att hålla fyllningen på plats.
Hetta upp rikligt med solrosolja till 160 grader i en gryta. Doppa försiktigt en blomma i taget i frityrsmeten och lägg sedan varsamt ner dem, några åt gången, i den heta oljan. Fritera blommorna tills de är fasta och gyllenbruna, och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över lite salt och servera à la minute!
Nomnom! Testa detta till helgen :)