SKÖRDETIDER 2016 MORMORSNACK & HALSONT
Hej måndag! Hej maratonvecka! Hej halsont!
Fast regnet strilar utanför fönstrena så har vi solskenshumör här inne i stugvärmen. Har haft lille V (barnbarnet) på besök sedan fredag ♥ Tänkte bara slinka in med detta inlägg medan han håller på och grejar med sin ”bebis” i dockvagnen. Sjunger, matar och säger – Så ja lilla gubben!
Mitt hjärta smälter och detta ÄR verkligen livets dessert deluxe! Mer om vår underbara weekend ihop får ni i ett senare inlägg imorgon.
Men så länge lite skördebilder från trädgården och ett recept på en supergod plommonsylt med smak av kanel och ingefära!
Plommonsylt a´la Ann
5 stora plommon
1½ dl strösocker
1 tsk kanel
1 krm ingefära
1 kanelstång
Skölj plommonen, dela i mindre bitar lägg i kastrull tillsammans med kanelstång, kanel ingefära och socker.
Låt puttra ca 15 minuter. Häll upp på väl rengjord burk.
Servera till pannkakor, ostbrickan eller på de nybakta sconesen!
Ugnspannkaka med plommonsylt grädde och bacon smakar som en dessert efter den obligatoriska ärtsoppan en torsdag!
Apropå plommonrecept så har jag två till på lut som kommer så småningom!
Nu ska jag fortsätta mysa och bara vara mormor idag. Kurera min hals, tagga inför lördag och svänga ihop en god kaka att fika på! Just nu lutar det år den här godingen som är den populäraste i bland er läsare! Ska passa på att ta lite nya foton till det inlägget också!
Ha det gott och kom ihåg att ingenting är omöjligt! ♥