ZUCCHINIBIFFAR MED PARMESAN
Det är högsäsong för zucchini eller squash som de också heter och jag testade ett nytt recept. Zucchini biffar så goda med ost och chili!
Receptet har jag gjort om lite men kommer ursprungligen från COOP.
Zucchinibiffar
2 zucchini (ca 600 g)
1 finhackad röd chili
150 g parmesanost, riven
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
2 tsktorkad oregano
salt & peppar
Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda zucchini med chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano, salt och peppar till en jämn smet.
Värm olja och smör i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida.