KANTARELLPAJ
Har ni varit ute och plockat kantareller? Jag har varit ute i omgångar och den senaste skörden fick bli en supersmarrig kantarellpaj! Så himla god! Receptet är Monikas Ahlbergs men jag moddade om det lite med annan ost. Tycker prästost är lite för skarp i tonen och vill gärna att kantarellerna får ta hela smaplatsen.
Kantarellpaj
125 g smör
3 dl vetemjöl
2,5 msk vatten
Fylllning
1 liter kantareller, jag tog förvälld från frysen.
3 msk smör
1 gul lök
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 dl mjölk
salt och svartpeppar
3 dl goudaost
Blanda snabbt ihop pajdegen, låt den vila i kyl i ca 1 timme. Tryck ut degen i en form, nagga den med en gaffel och förgrädda pajskalet på 225° i ca 10 minuter.
Finhacka löken stek svamp och lök i smöret tills de får vacker färg. Pudra över vetemjölet och tillsätt grädde, mjölk och smaka av med salt och peppar.
Låt småputtra till en krämig stuvning.
Häll kantarellstuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten. Grädda pajen på 225° ca 20 minuter eller tills den fått vacker färg.
Jag serverade denna makalöst goda paj på kräftskivan med passar utmärkt till bufféer, mingelmat eller som ensamrätt tillsamman med en sallad. Nomnom!