SYRAD GRÄDDE ARLAKÖKET
Jag är buzzador och nu har jag och familjen provat två varianter av syrad grädde från Arlaköket! En light variant samt den som vi kommer att handla hem i fortsättningen om högre fetthalt.
Syrad grädde är precis vad namnet beskriver – en grädde som syrats med mjölksyrabakterier för en lätt syrlig smak, vilket gör det enkelt för dig att balansera smakerna när du lagar mat. Prova till exempel i din sås eller gryta där grädden lyfter smakerna och syran ger fräschör till din maträtt. Syrad grädde finns i två varianter – Syrad grädde 30 % som är kokoch vispbar och passar perfekt till helgens middagar och desserter, samt Syrad grädde lätt 15 % som är kokbar och enkelt förhöjer upplevelsen i vardagsgrytorna. Produkterna är gjorda på svensk grädde.
Jag svängde ihop en kycklingrätt passande nog till makens födelsedag.
Anns kycklinggryta på syrad grädde
Två förpakningar kycklingfilé, två burkar kokosmjölk, 3 dl syrad grädde 30%, en gul lök, en röd chili, ett par vitlöksklyftor, en röd paprika, soya, sweet chilisås, broccoli, salt och peppar.
Skär kycklingen i mindre bitar och fräs på i het panna. Under tiden kan du förbereda och blanda ihop de övriga ingredienserna, kokosmjölk, syrad grädde, soya, sweet chili samt finhackad chili och låter detta koka ihop försiktigt.
Sautera gul lök och vitlök samt tillsätt detta till grytan med syrad grädde. På sidan om steker du hastigt på paprikastrimlor och broccolibuketter.
Straxt innan servering häller du i kycklingen i grytan och låter allt puttra ett par minuter.Servera med nudlar kycklinggrytan samt toppa med de krispiga grönsakerna samt sweet chili.
Dukade enkelt med Ernst servetter, värmeljus och trädgårdens fläderbär. Den andra syrade grädden använde jag till en köttfärssås. Maten uppskattades av alla och får full pott av oss här hemma.
I samarbete med Buzzador