UGNSGRILLAD KYCKLING MED CHILI & ROSMARIN
Ugnsgrillad kyckling är perfekt när man inte har tid att stå vid spisen en hel dag.
Med två färska pippifåglar och rejält med smör och goda kryddor så är du hemma!
Ugnsgrillad kyckling med chili
smör
chili
vitlök
citron
färsk rosmarin
salt & peppar
Rör smöret mjukt och tillsätt finhackad chili. rosmarin och vitlök. salta, peppra och kläm i en halv citrons juice. Rör om väl.
Lossa försiktigt skinnet på kycklingen rygg och fyll med det goda kryddsmöret. Salta & peppra och droppa i citronjuice i kycklingen, lägg en halva citron i och en rejäl kvist av rosmarin.
Stek i ugnen 200 grader tills de är gyllenbruna, ös dem gärna ett par gånger dett tar ca 1 timme beroendes på hur stora kycklingarna är. Är du osäker använd en termoter.
Krispig och mör kyckling som både doftar och smakar ljuvligt. Jag serverad med ugnsrostade grönsaker. Smulade över fetaost, picklad lök, oliver och tomat. En god gräddig sås med kycklingenfonden som blir när man ugnssteker dem. Glöm inte extra citon att droppa över. Nomnom så göttigt! D