HALLONKOLAFUDGE
Jag gjorde en halloncoulis som jag tillsatte i min grundfudgesmet och lät den koka lite längre än den vanliga för att få kram den knäckiga kolasmaken och gissa! Den blev hur god dom helst!
Hallonkolafudge
2½ dl grädde
3 dl socker
½ dl halloncoulis
4 msk ljus sirap
25 g smör
1 msk vaniljsocker
150 g vit choklad
Rör ihop alla ingredienser utom den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt försiktigt koka under omrörning.
När smeten klarar av kulprovet så låter du den koka vidare tills den mörknar och får en ljusbrun ton. Tag av grytan från spisen och tillsätt chokladen medan du rör till en jämn smet.
Häll genast upp i form som mäter 15 x 20 cm.
Ställ svalt gärna över natten. Skär kuber. Rulla i florsocker och förvara i burk med lock i kylen.
Nomnom!