LANGOS
Finns det något godare än frasiga friterade langos? Troligtvis inte! I helgen festade vi loss på ett gäng med olika toppingar. Vi brukar göra detta lite då och då och vi säger alltid att vi måste äta detta oftare! Absolut! Jag skulle gärna byta ut de gånger vi åter tacos mot langos! Har ni inte testat denna ljuvligt goda festival snabbmat så gör det till helgen.
Langos
16 st
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 liten kokt potatis
7 dl vetemjöl
Ljumma vattnet fingervarmt (37 grader). Lös upp jästen med vattnet och tillsätt sedan salt, mosad potatis och vetemjölet. Arbeta samman till en deg och låt jäsa i 30 minuter medan du förbereder toppingen.
Toppingen kan bestå av den klassiska vitlökssmör riv vitlök och smält samman med smör. Ringla detta på det nyfriterade brödet och toppa med rå lök (röd eller gul), rom ( röd eller svart) samt creme fraiche.
Förlag på annan topping
köttfärs, bacon, kyckling, paprika, picklad rödlök, majs, gurka, färsk gurka, saltgurka, sallad, oliver, pepperoni, balsamico, citron, gräddfil, ost, skaldjur osv.
Om man vill kan man göra efterrätts langos också. Då läger man på grädde, färsk frukt choklad/kolasås osv. Bara din fantasi sätter gränser för hur du gör dina langos.
Fritera tills de blir gyllene och flyter upp. Låt de rinna av på hushållspapper eller mellan två kökshanddukar.
Creme fraiche, rödlök, rödrom, vitlökssmör samt citron (viktigt!)
En langos med vitlökssmör i botten och sedan köttfärs, krispig bacon, paprika röd och gul, majs, oliver, creme fraiche, balsamico och citron. Nomnom!
En variant på den klassiska med en twist med baconcrisp. Gott!
Återkommer med ett riktigt smarrigt recept senare!
1