AFTER EIGHT TÅRTA
Redan onsdag igen! Här kommer ett tips att göra till helgen.
Köpte hem after eight och svängde ihop denna kak/tårta. Den är riktigt mastig och med fyllig chokladsmak. Så god och den försvann som vanligt i ett nafs i detta hem. Originalreceptet kommer från Coops mersmak men jag har modifierat om det som vanlig.
After eight tårta
200 g ljus choklad
175 g smör
3 dl florsocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
after eight choklad
Smält chokladen i mikron och rör till en jämn smet. Vispa samman florsocker och smör poröst. Tillsätt kakao, salt, sirap. Rör ner ett ägg i taget och sedan mjölet och den smälta chokladen.
Smöra och mjöla en större rund springform. Häll i kaksmeten och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna en liten stund och lägg sedan på after eightbitarna på kakan så att de smälter ner lite grand.
Servera med lättvispad grädde och hallon (mina står kvar i kylen)
Riktigt god! Passar utmärkt som ett alternativ till den klassiska födelsedagstårtan tycker jag.