INLAGDA SAFFRANSPÄRON
Hej Tisdag!
Jag hade ett tråg med vanliga tråkiga lite hårda köpepäron liggandes hemma. Blev sugen på att lägga in dem med saffrans som fanns över sedan jul. Varför säger man så? Blev över? Saffran använder jag året runt. OK jag tog saffran från min guldgömma och la in dessa i sockerlag. Alla tror det är så avancerat och svårt att lägga in själv men det är det inte alls.
Inlagda saffranspäron
8 päron
Sockerlag
7 dl vatten
3 dl socker
1½ påse saffran
Gör sockerlagen, blanda ihop alla ingredienser och låt få ett uppkok så att sockret löser sig, Skala päronen, behåll skaften det blir fint vid servering. Lägg i päronen i sockerlagen och låt försiktigt ligga i och knappt sjuda, inte koka.
Känn efter så när päronen är mjuka plockar du upp dem och lägger dem i en konserveringsburk och häller den varma sockerlagen över. Låt svalna. Servera med fluffig grädde!