DINKELBAGUETTE
Hej! Här kommer receptet på dinkelbaguetterna (från mitt kök) som jag gjorde till förra veckans tjuvstart av mellomackan! Jag ändrade receptet något!
Gör nu detta supergoda bröd till helgen frukost, brunch eller till premiären av mellomackan så klart!
Dinkelbaguetter
4 stycken
50 g jäst
2 msk socker
2 msk olja
5 dl fingerljummet vatten
2 tsk salt
12-13 dl dinkelmjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ut jästen i sockret, häll på oljan och vattnet. Blanda saltet i mjölet och tillsätt mjölet lite i taget till degspadet. Arbeta degen cirka 6-7 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Baka ut degen till fyra baguetter. Jag vred mina för att få en trevlig form. Lägg dem på mjölad plåt och låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Pensla bröden med vatten strö över dinkelmjöl och skåra bröden med en vass kniv. Sätt in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader och grädda bröden i cirka 10-12 minuter eller tills de fått en fin brun färg.