PIZZA BIANCO
Hemmagjord/egengjord pizza slår allt! Finns inget godare och TREVLIGARE att samla familia och göra varsin pizza ihop! Jag gjorde en pizza biaco denna gång. Så himla gott med creme fraiche som botten istället för tomatsås.
Testa detta i helgen!
Pizza bianco
Pizzadeg
Till två plåtar. Jag sätter alltid dubbel sats.
6 dl ljummet vatten
50 g jäst
6 msk olja
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Toppning
creme fraiche
dijon senap
ost
champinjoner (burk eller färska)
röd paprika
grön paprika
1 mozarella
rödlök
Gör pizzadegen. Ljumma vattnet till fingervarm. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör till degen löst sig. Tillsätt resten av vatten samt olja, salt och nästan all vetemjöl. Arbeta smidag och låt jäsa övertäck i ca 20 minuter.
Tag upp på bakbord och knåda dela i bitar och kavla ut till önskad pizzaform.
Fyllning, blanda en klick creme fraiche med dijonsenap och bred på pizzabotten. Strö över en riven god ost. Montera champinjoner, paprika, riven mozarella, rödlök.
Grädda i varmluftsugn i ca 14 minuter vi byter plats på plåtarna (kör alltid två åt gången) efter halva tiden.
Servera med en stor klick av dijon/creme fraiche som blir över. Jättegott!