LÅNGPANNEKAKA MED BLÅBÄR OCH CITRONGLASYR
Hej Onsdag!
Vill ni ha ett tips på en långpannekaka? Många som är väldigt förtjusta i min långpannekaka med kanel & havretopping! Här tipsar jag om en annan kaka som räcker till många. Kanske bjuda på fika till jobbet eller passa på att frysa in och ha när det kommer gäster? Jag kommer utifrån denna kaka att ge er ännu ett smarrigt tips.
Långpannekaka med blåbär och citronglasyr
4 dl socker
100 g smör
4 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk hett vatten
3 dl mjölk
Glasyr
florsocker, vatten & citronsaft
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt svalna Vispa samman ägg och socker så att smeten blir pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vispa ned i smeten. Tillsätt vatten och mjölken och till sist i smöret.
Smöra en långpanna och bred ut smeten. Strö över de frusna blåbären och grädda i ca 20 min.
Prova med en sticka för att se att kakan är genomgräddad. Tag ur och låt svalna.
Gör glasyren, blanda samman florsocker, lite vatten och citronsaft. Gör mönster på kakan. Låt stelna och skär sedan i bitar.
Hoppas att ni får en härlig dag!
1