.RECEPT & MAT,  bakning

OREOCHOKLADSNITTKAKOR

Här kommer ännu en väldigt lättbakad snittkaka! Sväng ihop dessa till en av påskens alla fikor vettja! Vill ni ha en annan smarrig variant så hittar ni mina Geishasnittar HÄR!

Oreochokladsnittar

200 g smör
4 msk ljus sirap (jag använder ekologisk)
2 dl socker
4 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
6 rader av en stor Oreo Marabou

Blanda samman smör och sirap. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Dela degen i fyra bitar och rulla ut till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Dela chokladen i mindre bitar och tryck ner i rullorna och vik upp runtomkring (se foton nedan).

Grädda i 200 grader i 12-14 minuter tills de är gyllenbruna.
Skär genast upp i snittar, på snedden. Servera med ett glas mjölk eller en kopp valfri kaffesort. Eller bryt över en vaniljglass! Tips! Så galet gott det med.

OREOCHOKLADSNITTKAKOR

OREOCHOKLADSNITTKAKOR

OREOCHOKLADSNITTKAKOR

OREOCHOKLADSNITTKAKOR

Nomnom! Så goda! Jag var tvungen att tejpa lådan och gömma inne i frysen så att inte mina söner ska äta upp alla innan påsk :)

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *