.RECEPT & MAT,  fisk,  skaldjur

SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN OCH VITLÖK

Här kommer en värmande och saffransdoftande skaldjursgryta! Passar bra nu under påskhelgen då vädret är minst sagt riktigt ruggigt!

Skaldjursgryta med saffran och vitlök

4 dl från coops skaldjursmix
4 portionsbitar av vit fisk, jag tog kolja men torskrygg funkar fint det med.
½ gul lök
1 bit vitkål
2 morötter
1 pkt saffran
1 msk tomatpuré
vitlökspulver, vitpeppar och salt efter smak.

Strimla vitkål och morötter.
Sautera i ca 10-15 minuter den stötta saffranen tillsammans med en klick smör så får du ut smakerna fint.
Tillsätt grädde, matlagningsvinet och tomatpurén så att det får puttra med. Tillsätt vitlökspulver och smaka av med salt och peppar.

Lägg ner fisken och låt gå i 5 min (beronde på hur tjock/storlek så kan tiden variera) Därefter skaldjurmixen och låt gå någon minut! Obs! inte för länge då blir det bara suddgummi av allt.

Servera genast med pressad potatis (som du fixar när du lagt ned skaldjuren).

SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN OCH VITLÖK

SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN OCH VITLÖK

SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN OCH VITLÖK

SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN OCH VITLÖK

Hoppas att ni får en riktigt skön och härlig skärtorsdag! Många som går på långledigt idag kanske? Här jobbas det ett par dagar men ska även passa på att vara ledig och ladda batterierna tillsammans med min familj ♥

Kika gärna in lite senare idag för jag har förberett ännu ett inlägg med en supergod och lättbakad snittkaka!

Share Button

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *