
KYCKLING MED CHILI, INGEFÄRA, CITRON, TÄNDSTICKSPOTATIS & GRÄSLÖKS & CHILISÅS
Hej torsdag hur har ni det?
Här är det full rulle som gäller! Tänke ge er ett helgtips på världens godaste amulett eller tändstickspotatis som de även kallas. Till detta en chili & ingefäramarinerad kyckling och en gräddig sås med chili, citron & gräslök . Nomnom, jag lovar detta är så gott! ;)
Amulettpotatis
Potatis som du skalar och sedan kör på mandolinen. Funkar finfint. Har man ingen mandolin kanske man har ett annat köksredskap att tillgå. Huvudsaken är att de är smala ”tändstickor” av potatisen.
Tändstickorna läggs i långpanna och kryddas med salt och peppar och får rapsolja och smör på sig. Skjuts in i ugnen och där får de gå tills de fått en gylene färg och är mjuka.
Man kan med fördel förbereda amulettpotatisen och sedan samköra med kyckligen de sista 20 minuterna.
Kyckling med chili, ingefära & citron
Kycklingfilér
Marinad: Kinesisk soya, färsk chillifrukt, en bit ingefära, saft från ½ citron, vitlökspulver, salt & peppar.
Riv ingefäran, hacka chilin och rör ihop allt till marinaden. Lägg i kycklingfiléerna. Lägg i ugnssäkerform och häll över marinaden. Låt gå i ugn 175-200 grader till de är klara. Använd spadet till såsen nedan medan kycklingen vilar i folie.
Gräslöks & chilisås
Grädde och spadet från den ugnsstekta kycklingen blandas samman med hackad chili och gräslök.
Smaka av med salt och peppar och re med mazena upplöst i lite vatten.
Lite småpyssel och olika moment men så himla god med dessa enkla rena smaker, chil, gräslök och ingefära.

