LAMMSTEK MED ROSMARIN VITLÖK & CITRON
Lamm är så gott! Eller tillhör ni kategorin att ni slår fast att det smakar som kofta? Hehe skämt och sido! Denna fredag bjussar jag på ett riktigt gott lammrecept. Och enkelt framför allt!
Lammstek med rosmarin, vitlök & citron
800 g lammstek
marinad
½ dl rapsolja
saft från 1 citron
2 vitlökslkyftor
färsk rosmarin
salt & peppar
Hacka rosmarin, skiva vitlök och blanda samman allt till marinaden med de övriga ingredienserna. Tag fram lammsteken och lägg i en plastpåse (behåll nätet, det är det som håller samman steken vid tillagningen). Häll över marinaden och låt ligga i någon timme.
Tag ur påsen och bryn på lammsteken i smör. Använd en termometer vid ugnsbakning för ett perfekt resultat! Jag tar ut mitt lamm vid 58 grader och låter den vila i 10 minuter då jag förbereder klart de övriga till maten.
Jag serverade klyftpotatis som tillagades samtidigt med lammsteken och rödvinssås till.