CHOKLADTÅRTA MED CHOKLADGANACHE & FÄRSKA BÄR
Snart midsommar och här kommer ett recept och tips på världens godaste tårta som har det godaste av allt! Choklad, jordgubbar och färsk frukt! Dessutom är den garnerad med ätbara minipenseer. Mumma!
Du kan med fördel göra två anslag (tårtbottnar) av mitt recept HÄR! Eller så får man faktiskt fuska och köpa två färdiga chokladbottnar som finns på matvarubutiken.
Två tårtanslag
jordgubbssylt
grädde
chokladmousse
färska jordgubbar, blåbär och björnbär
ätbara blommor (jag togminipenseer)
Chokladganache
1,5 dl vispgrädde
200 g marabouchoklad
2 msk sirap
2 msk smör
Börja med att göra ganachen.
Koka upp grädden i en liten kastrull. Tillsätt chokladen i små bitar och låt smälta. Rör hela tiden. Tillsätt sirap och smör och vispa till en slät kräm. Låt kallna.
Montera tårtan. Anslag, grädde och jordgubbssylt. anslag chokladmousse. anslag osv.
Häll sedan över chokladganachen och spackla tårtan. Låt stelna. Jag gjorde min kvällen innan jag garnerade den.
Innan servering. Garnera med färska ”torra” bär samt blomster.
Servera med en svart kopp kaffe och njut!