MATVETESALLAD MED ÖLMARINERAD GRILLAD KYCKLING
Här kommer ett mumsigt recept på en grillmiddag! Jag gjorde denna i midsommar när vi var på Värmdö. Alltid kul ta över andras kök.
Bra att använda sog av matvete när man tröttnat på all denna färskpotatis kanske (fast jag älskar bruten färskpotatis med en stor klicksmör och lite salt på nomnom).
Jag marinerade kycklingen 1 dygn innan grillning
Ölmarinerad grillad kyckling
2 kg kycklingbröstfilé
ca 2 dl öl
1 dl olja
1 chilipeppar
1 solovitlök
1 bit ingefära
salt & peppar
Hacka chilin, vitlök och ingefära och blanda samman med öl, olja samt salt & peppar. Jag delade kycklingfiléerna på snedden innnan de fix marineras i plastpåse.
Matvetesallad
matvete
machesallad
fetaost
grillad röd och gul paprika
gurka
körsbärstomater
Koka matveten enligt anvisning. Låt kallna. Montera med vete i botten och sedan machesallad, tomat, gurka, grillad paprika och avsluta med att smula över fetaosten.
Vinägrette
1 dl olivolja
2 msk vatten
saft från ½ lime
saft från 1 citron
saft från 1 apelsin
1 hackad färsk chilipeppar
salt & svartpeppar
1 msk honung
Hacka chilin och blanda samman allt. Använd till matvetesalladen.
Jag serverade även korv (timjan & oregano), ugnsrostad färskpotatis, en jordnötssås och picklade gurkor till. OCH grillad citron och Halloumi såklart!
Hoppas på fint grillväder imorgon onsdag så att man kan svänga ihop något gottigt! Är sugen på att grilla pizza igen! Det var ett tag sedan. Köpte en sten förra året men aldrig använt! Skäms på det ;)
1