MANDELKASTANJER MED APELSINSMAK
I år moddade jag om våra tradionella mandelkastanjer som vi efter denna jul ätit i 28 år. Haha!
Måtte barnen förlåta mig för att jag bytte ut smöret mot apelsinsaft och cest. De blev såååå goda och nyttiga;)
HÄR är det ”gamla receptet”.
Mandelkastanjer med apelsinsmak
400 g mandelmassa
200 g nougat
1/2 apelsin saft & cest
Smält blockchoklad att doppa kulorna i.
Riv eller finfördela mandelmassa och nougaten i en bunke. Tillsätt apelsinsaft och cesten. Arbeta till en smidig deg och rulla kulor.
Låt vila i kylen, jag brukar låta den stå ett bra tag så att de blir fasta.
Smält chokladen, jag brukar mikra den en kort stund och sedan röra tills all choklad är smält. Tänk på att inte köra den för länge då skär den sig. Vill du hellre köra chokladen över vattenbad funkar detta finfint med. Glöm inte att ha i en skvätt olja! Tricket för att få en smidig och blank choklad!
Tag fram kulorna och doppa i chokladen, om du vill dekorera gör det genast.
Förvaras i kylen. Garanterat försvinnande goda! Ett måste v a r j e jul hos oss!