JORDGUBBSPIZZA MED MANDELMASSA
Nutellapizza i all ära som jag tycker passar när det är lite kyligare och kallare ute för att muntra upp stämningen. Men jiisses här kommer sommarens godaste pizza!
Jordgubbspizza med mandelmassa, lättvispad grädde och vit choklad. Nomnom! Denna måste ni göra under midsommarhelgen!
Receptet kommer från mitt kök!
Jordgubbspizza med mandelmassa
Pizzadeg
2 dl vatten
1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 msk havssalt
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
1 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
6-7 dl vetemjöl.Spara lite till utbakningen.
Fyllning
200 g mandelmassa
1 apelsin, saften och finrivet skal
3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
en näve blåbär
30-40 g vit choklad
Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet och mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på degspadet.
Tillsätt salt, socker, olja och kardemumma. Blanda i lite i taget av vetemjölet och arbeta degen smidig i cirka 5-10 minuter. Låt degen jäsa cirka 25-30 minuter under en bakduk.
Dela degen i fyra bitar, kavla ut en och en och lägg på två plåtar. Nagga tätt med en gaffel så att inte pizzorna blir bubbliga.
Grädda pizzorna i cirka 8-10 minuter tills de fått en fin, ljusbrun färg. Ta ut pizzabottnarna och lägg på en bakhanduk.
Riv mandelmassan fint och blanda med apelsinsaften. Vispa upp grädden och dela på jordgubbarna. Bred mandelmassan över pizzorna, bred på grädde och lägg på jordgubbarna och blåbär.
Riv den vita chokladen och strö över pizzorna.
Så himla somrig och god! Gör denna på självaste midsommarafton! Om det nu ändå blir regn kan man ju mellan alla inomhusaktiviteter baka lite smarrig pizza ihop!
1