PASTA MED GRILLAD KYCKLING KRÄMIG GRÄDDSÅS MED CHILI, SOLTORKADE TOMATER & BASILIKA
Yummi yammi! Här kommer ett smarrigt recept jag svängde ihop för ett tag sedan! Är ju heeelt inne i mina italienska drömmar nu så det speglar av sig i matlagningen! Hehe!
Färsk pasta ska det vara till denna rätt! Alltså såååå mycket godare än den vanliga.
Min spenat växer som ogräs här hemma så det är spenat lite här och där i maträtterna! Men godaste var nog min spenat och ostpaj som jag höftade ihop till studentmottagningen. Jisses så gott det är med spenat. Och stark blir man också ;)
Hade tagit så fina foton men de blev korrupta när jag förde över dem till datorn (morr) så går det när hårddiskarna är var fulla.
Pasta med grillad kyckling och krämig gräddsås med chili, soltorkade tomater och basilika
Färsk pasta (Paolos)
Kycklingfilé (bröst)
Till såsen
3 dl grädde
4 soltorkade tomater
färsk basilika grön storbladig samt röd använde jag
1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Servera med nyplockad spenat! (går att plocka på affären också)
Börja med att grilla kycklingen i panna eller på grill det går vilket som. Jag kryddade med kycklingkrydda (så god!)
Sätt på en stor kastrull med salta vatten och låt koka upp och förbered under tiden såsen.
Finstrimla upp de soltorkade tomaterna, hacka vitlök och chilin. Fräs på allt i lite olivolja tillsätt grädden och låt småputtra. Tillsätt den strimlade basilikan och smaka av med salt och peppar.
Plättlätt och hur snabb vardagsmiddag som helst! Uteslut kycklingen och du har ett veggo alternativ!
Naturligtvis intogs måltiden med en Italiens öl, Peroni!