FRITERAD KYCKLING I WOK MED CASHEWNÖTTER
MUMS! Här kommen variant på den populära asiatiska rätten med friterad kyckling i wok med cashewnötter. Familjen blev väldigt förtjust i denna rätt!
400 g kycklingfilé
2 dl naturella cashewnötter
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanjer
2-3 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
1 solo vitlök
1 msk riven ingefära
1 dl mjöl
Salt & peppar till kryddblandning
Olja till stekning
Såsen
1 dl ljus japansk soja
2 msk sambal oelek
1 röd finhackad chili
0,5 dl vatten
Börja med att blanda såsen.
Tärna upp kycklingen i jämnstora bitar och lägg på kökshandduk för att ta bort all fukt. Skär grönsakerna i lagom bitar och riv ingefäran.
Mät upp mjöl och blanda i salt & peppar i en bunke och lägg ner de torra kycklingbitarna några i taget och se till att de blir täckta av mjölkryddblandningen.
Kycklingen ska friteras i ca 5 minuter. Lägg i några åt gången i fritösen. Lägg på bakplåtspapper.
Stek försiktigt cashewnötterna i olja. Passa så att de inte bränns.
Hetta upp olja i en wokpanna. Stek på lök och ingefära och tillsätt sedan de resterande grönsakerna. Låt gå en liten stund innan du tillsätter såsen, nötterna och de friterade kycklingbitarna. Låt småputtra i ca 10 minuter.
Servera med ris! Detta var verkligen en höjdare! Så god!