RIMBOBULLAR MED MANDELMASSA OCH KANEL
Har alltid sagt och säger det igen! De godaste hembakta bullarna är och förblir Rimbobullar! Lagom till kanelbullens dag så hittade jag på denna variant med mandelmassa och kanel. Alltså lätt den godaste rimbo´n jag bakat!
Rimbobullar med mandelmassa och kanel
Till ca 50 stycken behöver du
Deg
400 g rumstempererat smör
4 dl kall mjölk
50 g jäst
2 msk socker
ca 12 dl vetemjöl
Bullformar (Jag använder muffinsformar)
Fyllning
150 g smör
ca 400 g mandelmassa
4 msk strösocker
2 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
mandelspån att toppa med
Glasyr
florsocker
vatten
Gör så här
Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt smöret skurna i mindre bitar, socker och vetemjöl. Arbeta degen blank .
Tag upp på bakbord och kavla ut en rektangel och skär ut fyrkanter 8X8 cm.
Gör fyllningen, rör smör, mandelmassa, kanel, vaniljsocker och strösocker mjukt och klicka ut mitt på fyrkanten. Vik ihop kanterna in mot mitten och tryck till.
Låt kalljäsa minst två timmar innan du penslar dem med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Gräddas mitt i ugnen 250 grader i ca 5-8 min. Eller i varmluftsugn 200 grader ca 8 min.
Låt bullarna svalna.
Rör ihop en glasyr på vatten, florsocker och ev. hushållsfärg.
Dessa godingar går att frysa både gräddade eller ogräddade. (Utan glasyr.) Perfekt som bake-off!
Himmelskt goda tyckte även familjen, som alltid är min bästa jury ♥! Är du inte sugen på mandelmassa och kanel så hittar du mina vanliga, klassiska Rimbobullar HÄR! Smarriga Rimbobullar med nutella här! Vallebullarna med äpple och kanel HÄR! Och nu när vi går mot juletider mina Rimbobullar med saffran HÄR!