MUCKALICA KÖTTGRYTA SERBISK MAT
Här kommer huvudrätten som jag lagade på vår lyckade serbiska afton! Så enkel och så god. Låt den bara få puttra läääänge!
Muckalica
4 personer
500 gram nötkött
200 gram fläskkött
2 stora lökar
1 röd paprika
1 gul paprika
300 gram tomater (färska eller på burk)
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 knippe persilja
matolja att steka i
salt och svartpeppar efter smak
Skär allt kött i tärningar, inte för smått hellre rustikt. Skiva lök och vitlök. Stek i olja.
Bryn köttet. Strimla paprikorna.
Blanda kött, vitlök och lök i en stor stekgryta. Slå på vatten så att det nästan täcker ingredienserna. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 1,5 timme. Tillsätt paprikorna krydda och fortsätta att sjuda i ca 1,5-2 timmar. Nu är köttet mört så det faller lätt itu.
Smaka av och krydda om det behövs. .
Servera med kokt skalad potatis det goda brödet Pogaca att suga upp såsen med.
Närproducerat!
Bryn lite kött åt gången!
Fläskkött och lök.
Högrev.
Sååååå gott! Långkok FTW!
1