.RECEPT & MAT,  bakning,  tillbehör

POGACA & KAJMAK SERBISK MAT

Utlovade recept från det serbiska köket och vi börjar med ett gammalt serbiskt recept på ­brytbröd. Detta är så enkelt att göra och smakar så gott tillsammans med Kajmak (färskost).

Pogaca
10 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 dl matolja
1 ägg
3 dl mineralvatten

Tips! Vill du ha ett större bröd som du bygger på med mindre degbollar på höjden ska du plussa ½ av alla ingredienser.

Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke. När du blandat klart gör du ett hål i mitten av mjölblandningen där du blandar i ägget och oljan. Häll därefter på 3 dl mineralvatten. Blanda till en  deg.

Dela upp degen i mindre bitar och rulla till bollar som du lägger i en oljad form

Lägg sedan degen i en rund, oljad form (22 cm i diameter till en sats &  26 cm i diameter till 1½ sats). Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Ta ut brödet och låt det vila under en kökshandduk.

Detta bröd är gjord på en sats.

Detta bröd är gjord på 1½ sats deg och blev mycket finare!

POGACA & KAJMAK SERBISK MAT

Kajmak
200 g Philadelphiaost
100 g smör
1 dl crème fraiche
ev. salt

Mixa samman alla ingredienser till en slät massa. Kolla så att det inte finns några smörklumpar.

Så gott! Mums! Recept på en helt grym köttgryta kommer i nästa inlägg!

Share Button
1

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *