ITALIENSKA SAFFRANSBISCOTTI
Detta recept måste ni bara göra! Så galet enkelt att göra egna saffransbiscotti till adventsmyset, glöggparty eller julbordet.
Jag har i dagsläget gömt undan en burk med dessa till årets stor julbord med släkten. Vi har provsmakat med glögg och de är så goda! Gör dessa och ge bort i julgåva.
Italienska saffransbiscotti
100 g smör
1 g saffran (2 kuvert)
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1½ dl sötmandlar
Smält smöret och tillsätt saffranet. Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda samman bakpulver och vetemjöl. Hacka mandlarna grovt och bland i mjölet. Blanda ner sockret i det kalla smälta saffransbrödet och därefter äggen. Häll blandningen över de torra ingredienserna och blanda samman till en deg.
Dela i fyra bitar och rulla ut så att de är lika långa som bakplåtens längd. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 15 minuter. Tag ur biscottin skär i bitar och lägg snittytan upp. Sänk ugnen till 100 grader. Ställ in plåten i ugnen och låt ugnsluckan stå på glänt. Låt stå i ytterligare 1 timme tills biscottin torkat.
Tag ur. låt svalna och göm undan! Försvinnande goda.
Hoppas ni gillar!