BLANDFÄRSJÄRPAR
Inte riktigt dags för att trilla en miljon julköttbullar ännu så här kommer ett lätt recept på att göra supergoda saftiga blandfärsjärpar i julstöket.
Blandfärsjärpar
500 g blandfärs (nöt & gris)
½ dl ströbröd
½ dl vatten
1 msk senap
salt & vitpeppar
Blanda samman alla ingredienser och forma till järpar. Stek i panna och lägg i form för att gå färdig ugn. Sautera rödlök och tillsätt grädde, kalvfond smaka av med salt och peppar.
Tag fram järparna ur ugnen och häll över såsen. Servera med potatismos, rårivna morötter och lingonsylt. God och nyttig husmanskost.
Gräddsås
1 rödlök
3 dl grädde
kalvfond efter tycke och smak
salt & peppar
Inte den mest estetiska rätten men grymt god! Höga poäng från familjen som suckade när det inte fanns kvar till lunch dagen efter.