SAFFRANSMUMS (HAVREMUMS) MED JULIGA SMAKER
Här kommer mitt recept som ni söker på varje dag, året runt och säkert har glatt flera tusen genom åren, nämligen receptet från min barndom på havremums! Listetta på Google!
Jag har nu moddat om och gjort den lite juligare och den blev supergod! Det blir en trevlig överraskning när man skär i havretäcket och möts av solfärgad saffranskaka och med ljuvliga julsmaker som kanel, nejlika och ingefära.
Så här kommer den havremums juledition.
Saffransmums (havremums) med juliga smaker
Smet
3 dl socker
1 ägg
7 dl mjöl
100 g smält margarin
4 tsk bakpulver
2 kuvert saffran
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
Havretopping
300 g margarin
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk nejlika
3 dl socker
4,5 dl havregryn
Börja med att smälta smöret samt att sätta på ugnen 225° Dra år sidan och ha i saffran.
Vispa ihop socker och ägg poröst. Blanda blanda i de andra ingredienserna samt det svala smöret och mjölken,
Smöra en långpanna och bred ut smeten.
Blanda alla ingredienserna som till toppningen i en kastrull och låt allt smälta ihop. Låt svalna något innan man droppar och brer försiktigt ut över hela smeten.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Är ni sugna på mitt klassiska recept så hittar ni det på havremums här!
Kika in lite senare, har förberett ett inlägg om hur vår matsal/matrum blev med de stora fönsterpartierna. Och ännu senare kommer en rabattkod lagom till fredagsmyset.